CC De Kruisboog
Sint-Jorisplein 20
3300 Tienen
21 januari 2021
20:00 - 22:30 u.

Muzikaal eerbetoon aan Wannes Van de Velde met verhalen, beelden en teksten van biograaf Dree Peremans en muziek van zanger Marc Hauman en accordeonist Bernard Van Lent.


De Volgende Stroof blikt zeer warmhartig terug op het leven van Wannes Van de Velde met als rode draad een eigenzinnige mengeling van uittreksels uit de biografie van Wannes door Dree Peremans en muzikale herinneringen van zanger Marc Hauman en accordeonist Bernard Van Lent.

Dree Peremans werkte dikwijls samen met Wannes als producer van platen en producties. Ze werden vrienden en Dree schreef de biografie Wannes, hier is hem terug.

Marc Hauman zong jarenlang traditionele liederen aan de zijde van Wannes in zanggroep Water & Wijn en Bernard Van Lent was Wannes’ accordeonist van het eerste uur en speelt op het overgrote deel van zijn platen. Dichter bij Wannes kan je bijna niet komen. Toch nemen Dree, Marc en Bernard met het nodige respect ook afstand van het grote voorbeeld dat Wannes altijd is geweest. In De Volgende Stroof hoor je liederen van en liederen over Wannes.

Marc Hauman en Dree Peremans zijn zelf ervaren liedschrijvers en hebben hun pennen gedoopt in de zuiverste inkt om de meester te eren en zo een volgende strofe te schrijven. Uit het Groot Liedboek van Wannes hebben ze de krenten geplukt en daar zijn ze creatief mee aan de slag gegaan.
Redenen genoeg om De Volgende Stroof met aandacht te beluisteren!

LINK naar CC Kruisboog Tienen
LINK naar Facebookpagina van Trio Hauman, Peremans, Van Lent