De Volgende Stroof blikt warmhartig terug op het leven van Wannes Van de Velde met uittreksels uit de biografie Wannes, Hier is hem terug door Dree Peremans en met muzikale herinneringen van zanger Marc Hauman en accordeonist Bernard Van Lent. Op 10 november 2008 overleed Wannes Van de Velde, de tijd vervliegt – ons leven gaat voorbij, zong hij zelf, wetend hoe de wereld draait. En zo heeft Wannes ons ondertussen al meer dan 10 jaar verlaten, maar zijn verhaal en zijn liederen zijn nog lang niet uitgeklonken!

Dree Peremans was producer voor platen en programma’s met Wannes. Ze werden vrienden en Dree schreef zijn biografie. Marc Hauman zong jarenlang traditionele liederen met Wannes in zanggroep Water & Wijn en Bernard Van Lent was Wannes’ accordeonist en speelt op het grootste deel van zijn platen.

In De Volgende Stroof hoor je liederen van en over Wannes. Marc Hauman en Dree Peremans zijn ervaren liedschrijvers, ze hebben hun pennen gedoopt in de zuiverste inkt om een volgende strofe te schrijven aan het oeuvre van Wannes. Uit het Groot Liedboek van Wannes hebben ze de krenten geplukt en daar zijn ze creatief mee aan de slag gegaan.
Marc Hauman (1962) trad voor het eerst naar buiten met een eigen liedjesprogramma in augustus 1989. Hoofdact van die avond was een flamenco-optreden van Wannes Van de Velde. Meester Wannes had Marc al opgemerkt tijdens de zangstages in Galmaarden en Gooik en hij nodigde hem even later uit om lid te worden van zanggroep Water & Wijn. Samen werkten ze jarenlang aan een traditioneel repertoire.
Daarnaast bleef Marc eigen liedjes schrijven voor o.m. Hauman & de Moeite. In A la Rum brengt Marc het repertoire van de legendarische groep Rum uit de jaren 1970, met Paul Rans, Wiet Van de Leest en Jokke Schreurs. Hij toerde de voorbije jaren ook met het programma Oorlogsvensters (met o.a. Wouter Vandenabeele) over WOI. In 2018 nam hij terug zijn eigen liedboek ter hand en richtte hij Marc Hauman & Groep op met Karin Van Steenlandt (accordeon), Wouter Vandenabeele (viool) en Bert Van Reeth (gitaar).  

Dree Peremans (1949) was tot eind 2001 producer bij VRT Radio 1 van Het Einde van de Wereld en De Groote Boodschap. Hij realiseerde spraakmakende producties zoals de Islandsuite, Het Zwarte Goud en de Liedboeken.
Zijn muzikale carrière begon in de late jaren ‘60 bij De Vlier van Hubert Boone, later had hij zijn eigen groep 1544.
Sinds 2002 is Dree Peremans auteur van o.m. De Bronnen van de Folk en Reiziger, de biografie van Dirk Van Esbroeck. Samen met Marc en Bernard stelde hij het Groot Liedboek van Wannes Van de Velde samen. Dree schreef de biografie Wannes, hier is hem terug en werkt met Elke Vandersypen aan de biografie van Walter De Buck. Die ligt in de winkel in de lente van 2020.

Bernard Van Lent (1947) was accordeonist van het eerste uur van Wannes Van de Velde, hij speelt op het overgrote deel van zijn platen. Hij werkte ook met Wannes samen voor Mistero Buffo van de Internationale Nieuwe Scène.
Op accordeon begeleidde hij Herman Van Veen, Guido Belcanto, de BMW’ers, Fa Fatal, …
Bernard geeft accordeonlessen aan de muziekschool Ward de Beer en is te bewonderen in vele theaterproducties.

Je kan Trio Hauman, Peremans & Van Lent volgen op Facebook via https://www.facebook.com/TrioHaumanPeremansVanLent

De Volgende Stroof door Trio Hauman, Peremans & Van Lent
liedjes van en over Wannes Van de Velde, teksten uit de biografie en anekdotes
Duur: twee keer 45 minuten met of zonder pauze
Extra: fotoprojectie op achtergrond
Prijs: 1000 € of 1200 € met technicus


Auteurslezing Dree Peremans
teksten en verhalen uit de biografie Wannes, Hier is hem terug
Duur: een uur
Extra: fotoprojectie op achtergrond
Prijs: 200 euro + subsidie Vlaams Fonds voor de Letteren (http://auteurslezingen.be/reglement-auteurslezingen) of 300 € zonder subsidie

Boeking & contact:
Marc Hauman
marchauman@scarlet.be
+32 494 202 159
03 771 36 56