PERS

  Wannes in Belpop 100

  Top 100  radio1 VRT Belpop (Nederlandstalig muziek)

  Wannes Van de Velde
  Op plaats 63: 'Ik wil deze nacht in de straten verdwalen'
  Op plaats 86: 'Oorlogsgeleerden'

  Lees meer

  Verwannest door Jeroen Olyslaegers

  Ik zeg het niet graag, maar ik heb deze stad net iets liever in september dan in augustus, zeker sinds ik elke werkdag naar het vleeshuis ga om daar op de eerste verdieping aan mijn roman te werken.

  Lees meer

  Cemper: Erfgoed Wannes Van de Velde in goede handen

  Sinds 8 september kan je de werkkamer (het ​‘schrijfkot’) van Wannes Van de Velde (1937−2008) bezoeken in Museum Vleeshuis | Klank van de Stad. De kamer is een vrije reconstructie van de werkkamer in zijn woning in de Antoon Van Dijckstraat.

  Lees meer

  Wannes spookt permanent in het vleeshuis

  De werkkamer van Wannes Van de Velde, waar hij 30 jaar lang zijn kunstwerken maakte en zijn liedjes en teksten schreef, kreeg een permanente plek op de eerste verdieping van het Vleeshuis. Pal in de wijk waar hij opgroeide.

  Lees meer

  Met zijn stem, pen en penseel is hij eigenzinnig zijn weg gegaan

  Na zijn dood acht jaar geleden heeft één van de grootste figuren uit de Antwerpse – en misschien wel Vlaamse – muziekwereld, Wannes Van de Velde, een erfenis van prachtige muziek en boeiende verhalen nagelaten. samen met acteur Karel Vingerhoets, voor wie Wannes zowel een mentor als persoonlijke vriend was, wandelen we door het Antwerpen van de man die zichzelf graag omschreef als ‘een muzikale don Quichot’.

  Lees meer

  Feest van de Folk

  Acht jaar na zijn dood blijft Wannes Van de Velde in vele harten leven. Vanavond op de dag dat hij 79 zou zijn geworden verzamelen in De Roma in Borgerhout muzikale vrienden om hem te eren.

  Lees meer

  Een nog ruimer aanbod aan persmateriaal vind u op de ledenpagina

  Bent u elders nog andere Wannes-gerelateerde artikels tegengekomen?
  Laat het ons weten, we voegen ze graag toe.

  Disclaimer: Indien er media-materiaal op deze website staat waar u de rechten op bezit en hier onterecht geplaatst is, laat het ons dan a.u.b. weten.
  privacy policy

  Wij gebruiken cookies om uw surfervaring op deze site te verbeteren. Als u voortgaat met het surfen op deze site, gaat u akkoord met onze cookies policy.