Dirk Poel heeft enkele muzikale vrienden uitgenodigd om Wannes Van de Velde te herdenken. Deze novembermaand is het veertien jaar geleden dat Wim ons verliet.
Dirk heeft een tiental jaar als bovenbuur van Wannes en Christa in de Antoon Van Dijckstraat gewoond en af en toe werd daar al eens samen gemusiceerd of koffie gedronken. In 2010 organiseerde hij een grootse Wannes Van de Velde herinneringsavond in Den Hopsack.

Marc Hauman zong jarenlang traditionele liederen aan de zijde van Wannes in zanggroep Water & Wijn. Samen met Bernard Van Lent, die we kennen als de accordeonist van het eerste uur in de groep Wannes Van de Velde, en wijlen Dree Peremans bracht Marc in het project 'De Volgende Stroof' een muzikaal eerbetoon aan Wannes Van de Velde met verhalen, beelden en liederen.
Remko Van Damme vertolkt al jaren liederen van Wannes met als begeleiders Jokke Schreurs en Koen de Cauter. Sinds een tweetal jaar treden Remko en Dirk als vast duo op onder naam Wa zang Wa klank.

Zij brengen oude volksliederen en zorgvuldig gekozen nummers van Wannes. Soms a capella, maar vooral met stem & gitaar in zijn puurste vorm, zoals Wannes het vanuit de volksmuziek heeft geleerd.

LINK website