Betere tijden zijn aangebroken. De cultuursector kan zijn deuren weer openzwaaien.
Zaterdag 30 april is het zover. Welkom op onze langverwachte, meermaals uitgestelde, ledenavond! We zijn te gast in de coStA op 30 april met een voorstelling om 17u en om 20u.
Elk betalend lid heeft recht op twee gratis kaarten omdat we jullie zolang hebben moeten laten wachten.
Je vrijkaarten bestel je voor 20/3 met een eenvoudig mailtje naar lid@wannesvandevelde.be
met vermelding van:
Je naam, telefoonnummer en emailadres
1 of 2 kaarten
De voorstelling van 17u of 20u


Je kaarten zijn gereserveerd als je van ons een bevestigingsmail hebt ontvangen.
Ze worden voor je bewaard aan de kassa van de coStA tot een half uur voor de voorstelling, daarna worden ze doorverkocht.


Let op!
De plaatsten zijn beperkt, snel zijn is de boodschap.
Na 20 maart kan je enkel nog betalende kaarten bestellen via coStA.
Check nog even de dan (30/4) geldende covidregels voor de voorstelling.

coStA
Sint-Andriesplaats 24
2000 Antwerpen
www.costa-antwerpen.be
+32 3 260 80 50

Het programma:

1966

Wannes is negenentwintig en brengt zijn eerste elpee uit. Die heet gewoon Wannes Van de Velde en er staan veertien nummers op uit de rijke Nederlandstalige traditie. Hij past in de opkomende chansonrage van de jaren 1960 en hij past er even goed niet in. Op twee nummers na zijn het allemaal ‘covers’ van traditionele liederen en Wannes zingt ze ook nog eens in zijn moedertaal, het Antwerps van het schipperskwartier.
Nu, zoveel jaren later is Wannes een monument uit de Vlaamse cultuur. De vzw ‘Erfgoed Wannes Van de Velde’ vindt het dan ook belangrijk dat zijn repertoire niet verdwijnt in de plooien van de tijd.
Op zaterdag 30 april zorgen we voor een avond muzikaal vertier met het repertoire van die allereerste plaat. Het wordt alleszins geen reconstructie met een imitatie-Wannes. Wel een eerbetoon aan de man en zijn liederen door vrienden, muzikanten.
Met: Bernard Van Lent (accordeonist van Wannes), Jan De Smet, Marc Hauman, Dree Peremans, Bob De Moor, Ann Heynen, Marc Brigou, Gerrit-Jan Gijsel, Gilberte Van den Plas, Jan Theuwissen, Erika D'Huyvetter, Floor Coomans, Nanna Cornelis en Anja Van Reeth.

Tot dan!

Vzw Erfgoed Wannes Van de Velde

Foto's Rudy Schuerewegen