Boem Paukenslag

  Yane Sandanski (Oostenrijk/Balkan) 3’48” ​
  El campo grande (Argentinië) 2’52”
  Gizona non duk zuhurtia? (Baskenland) 4’22”
  Les mains d’or (Frankrijk) 3’29”
  Ojitos negros (Mexico) 2’28”
  El relámpago (Mexico/USA/Ierland) 3’31”
  Gorizia, tu sei maledetta (Italië) 4’18”​
  O Efialtis tis Persefonis (Griekenland) 3’29”
  La complainte du phoque en Alaska (Canada) 4’50”
  Plegaria a un Labrador (Chili) 3’19”
  Bosna Agidi Srebrenica (Bosnië-Herzegovina) 4’48”
  Ik draag nu een kind (België) 2’42”
  Zwijgt me van de Vlaamse kwestie (België) 3’28”
  Sans la nommer (Frankrijk) 3’37” ​
  Serrer la main (Mali) 4’35”
  Esta vida (Ecuador) 3’56”
  Boem Paukeslag (België) 1’30”
  Bliksems bisnummer 3’52

  Opname van het live optreden Boem Paukeslag in de Roma (24-25 mei 2013).
  Antwerpen 1921. In zijn dichtbundel ‘Bezette Stad’ beschrijft Paul Van Ostaijen op de hem eigen typografische wijze de gruwel van de Eerste Wereldoorlog: bezetting, wanhoop en vertwijfeling. Een maatschappij in zak en as. Europa met moeite rechtkruipend uit vernieling en verdwazing, op zoek naar een nieuw samenlevingsmodel. Een zoektocht die vaak leidde tot chaos, verbeeld en verwoord door dichters als Van Ostaijen en andere dadaïsten.
  Antwerpen 2014. Het gaat wellicht te ver om te stellen dat ook onze maatschappij in zak en as zit, maar de recente oorlogen, sociale ongelijkheid, armoede en milieuverloedering ontkennen, zou kortzichtig zijn. Ook vandaag gaan mensen op zoek naar nieuwe vormen van samenleven, eerlijke handel en herverdeling van rijkdommen. Kleine groepen die van onderuit aan een nieuwe samenleving bouwen: LETs, stadsboerderijen, kangoeroewonen, autodelen, geweldloze communicatie. In de Arabische wereld komt het volk op straat om een beter leven te eisen. Hei Pasoep wil in deze tweedeling tussen hoop en wanhoop gaan staan. Onze CD “Boem Paukeslag” biedt een brede kijk op de wereld. Van Chili tot Bosnië. Het zoekt naar een evenwicht tussen aanklacht en bewondering. Boeren en helden. Soldaten en hun vrouwen. Milieuvervuiling en de droom van Persefone. Kosmopolitisch in de talen en volkeren die we bezingen. Zoals u het van ons gewoon bent.

  MEER UITGAVES

  Adam & Eva

  Cafe B

  De Herkuls

  De Muze

  © 2024
  Disclaimer: Indien er media-materiaal op deze website staat waar u de rechten op bezit en hier onterecht geplaatst is, laat het ons dan a.u.b. weten.
  privacy policy

  Wij gebruiken cookies om uw surfervaring op deze site te verbeteren. Als u voortgaat met het surfen op deze site, gaat u akkoord met onze cookies policy.