Café met rooi' gordijnen

  Marilou van de sekstelefoon,  als dat een opdracht voor een tekst was dan zou ik er nooit aan beginnen. Wannes Van de Velde schudt het moeiteloos uit zijn mouw. In café Breugel snijdt de jukebox door het doedelzakkenleer, is een zin die geen enkele stamgast van de kroeg in kwestie kan bedenken. Wannes maakt er muziek van. Je t’aimerai jusqu’à altijd is van André Bialek. Wannes vertaalt het ‘en bilingue’. Is Vlaanderen luttel, zij villa’s zijn groot, Geert Van Istendael had het kunnen schrijven. Wannes laat het swingen. Ik ben in geen jaren naar een voetbalmatch geweest, Jan Wauters had het kunnen bedenken. Wannes maakt er een vers van. Mijn hart heb ik gestoken in ‘t gevang van mijne geest, jaren geleden werd ik hier tevreden ongelukkig van. Wannes herneemt het met de frisheid van een enkel in jaren ouder geworden kind.
  Zo kan ik uit de teksten van Wannes op deze CD nog wel enkele pareltjes citeren. Wannes formuleert alsof een eigen leger goden zijn gedachten en zijn pennen vasthoudt. Die goden zijn er al lang niet meer. Hij doet het allemaal zelf. Daar ben ik af en toe mateloos jaloers op.
  P.S. Mag ik overigens ook uw aandacht vestigen op de vermakelijke revue-nummers, de smakelijke genrestukjes, de gebalde poëzie en de parels van Walter Heynen.

  01. Marilou van de sextelefoon (W. Van de Velde)

  02. Groenendaal (A. Bialek/W. Van de Velde)

  03. Te Vlissingen (trad/arr W. Heynen)

  04. Arabia (trad/arr W. Heynen)

  05. Ik heb mijn hart gesloten (t&m W; Van de Velde/arr W. Heynen)

  06. Café Breugel (W. Van de Velde)

  07. Naar de Provence* (W. Van de Velde)

  08. Passacalle Gandalf (W. Heynen)

  09. Jozefien (F. Lamoen)

  10. Ge moest het maar eens weten* (R. Bertal)

  11. Het huis dat na zoveel eeuwen (W. Van de Velde/W. Heynen)

  12. Soldatengraf (W. Van de Velde)

  13. In de lommerte van ‘t bos (W. Van de Velde)

  14. Café met rooi’ gordijnen (W. Van de Velde)

  15. Zes bezweringen (W. Van de Velde/W. Heynen)

  16. Ouverture man in de stad (W. Heynen)

  MEER UITGAVES

  Adam & Eva

  Cafe B

  De Herkuls

  De Muze

  © 2024
  Disclaimer: Indien er media-materiaal op deze website staat waar u de rechten op bezit en hier onterecht geplaatst is, laat het ons dan a.u.b. weten.
  privacy policy

  Wij gebruiken cookies om uw surfervaring op deze site te verbeteren. Als u voortgaat met het surfen op deze site, gaat u akkoord met onze cookies policy.