Gesloten hart

  1. Ik sta al jaren in de regen
  2. Herder met één schaap
  3. Jaar van 't milieu
  4. Makrobiotisch
  5. Het verlangen van de zeeman
  6. Mijn mansarde
  7. Oorlogsgeleerden
  8. In de grond
  9. Groenendaal
  10. De groten avond
  11. De volle maan
  12. Als ik zou sterven

  Lucas Van den Eynde, Kathleen Vandenhoudt, Tiny Bertels, Tom Vanstiphout samen op het podium

  Enkele artiesten uit verschillende milieus steken de handen in elkaar om een ode te brengen aan Wannes Van de Velde. Samen met Stefan Wellens (orkestleider en arrangeur van de groep van Wannes Van De Velde) gaan Lucas Van den Eynde, Tiny Bertels, Kathleen Vandenhoudt en Tom Vanstiphout aan de slag met muziek en teksten van Wannes Van De Velde.

  Ze hebben allen één ding gemeen: Wannes heeft hen sterk geïnspireerd. Nu zoeken ze samen naar een antwoord op de vraag: wat doen we nu, nu Wannes er niet meer is? Van één ding zijn ze zeker: ze vertellen een volgend hoofdstuk in het verhaal dat Wannes vertelde. Een verhaal over echtheid.

  De draad wordt weer opgenomen, daar waar Wannes hem moest neerleggen. Wannes' verhaal wordt nieuw leven ingeblazen en dit is een nieuw hoofdstuk.

  Wannes kon met zijn authentiek muziekstijl een eigen nieuwe wereld scheppen, zonder het respect en idioom van de oorspronkelijke muziekstijl uit het oog te verliezen. Dat is ook het geval bij de Griekse Rembetiko-stijl, waar Van de Velde een hart voor had van zodra hij deze muziek in Antwerpen leerde kennen. Er is een belangrijk deel uit het oeuvre van Wannes dat in deze stijl geschreven is. Wannes kon hierin zowel een humoristische als beschouwende/ weemoedige inslag geven. We grijpen dan ook de kans aan om met enkele Griekse muzikanten live aan de slag te gaan met wat Wannes deed in de Rembetiko-stijl.

  Met een frisse bezetting, een combinatie van hedendaagse Westerse instrumenten en enkele authentieke Griekse instrumenten, wordt in de voorstelling ook Van de Velde's Rembetiko-werk vernieuwd in de bloemetjes gezet.

  Het werk van Wannes wordt in de bloemetjes gezet met frisse nieuwe interpretaties. Een nieuw verhaal. Over Wannes. Want we blijven niet verweesd achter: Wannes vertelde een verhaal dat ook het onze is.


  MEER UITGAVES

  Adam & Eva

  Cafe B

  De Herkuls

  De Muze

  © 2023
  Disclaimer: Indien er media-materiaal op deze website staat waar u de rechten op bezit en hier onterecht geplaatst is, laat het ons dan a.u.b. weten.
  privacy policy

  Wij gebruiken cookies om uw surfervaring op deze site te verbeteren. Als u voortgaat met het surfen op deze site, gaat u akkoord met onze cookies policy.