Hei pasoep zingt Mistero Buffo

  Vertalingen: Wannes Van de Velde

  De eerste opvoering van ‘Mistero Buffo’ in ons land, door de Internationale Nieuwe Scène, vond al bijna 40 jaar geleden plaats. En toch hebben deze liederen anno 2010 niets van hun actualiteit verloren ! De uitbuiting op het werk in zijn brutaalste vorm blijft bestaan al heeft ze zich vaak verplaatst naar verder af gelegen landen. Hier is de uitbuiting intussen veel verfijnder geworden.
  De oorlog met al zijn nefaste gevolgen steekt voortdurend de kop op en vormt een constante bedreiging voor de wereld. De lente is uiteraard van alle tijden, zoals de liefde met zijn mooie en minder mooie kanten… En ook het optimisme, de humor, de opstand, het verzet, het geloof in een betere wereld zijn niet verdwenen!
  Wij vonden het een boeiende uitdaging om met de zanggroep Hei Pasoep deze volksopera, die destijds één van onze inspiratiebronnen was om te beginnen zingen, in een nieuw kleedje te steken en opnieuw op CD te zetten. Zo dragen we er misschien een steentje toe bij om de dynamiek van toen in leven te houden ?

  Den eerste op de wereld - ‘k Gaf kontent - Do kinneke do
  ’s Morgens vroeg gaan d’handen uit de mouwen - Op de bevruchte velden - Mathijs roept op Teresa - Wie gaat er mee aan ’t werk?
  Ik werk in de groeve
  De Weverij
  Sinte Katelijne
  Waar bleeft ge gisteravond mijn kind?
  Margrietje - De mei - Uw schoonste kleren - Zevenhonderd kettingen - Waar zijn de witte lakens - Kom in mijn bed - Olijven vallen
  O Brusselesse
  De stalen boor
  Hier zijn we weer tezamen - Laat ons dansen
  Over de oorlog zing ik een lied
  Beverlo
  Jonge meisjes
  Zoon, adem van mij
  De dag van ’t oordeel - Dan komt een koning - Denk je nog aan de verkiezingsdagen - Op ’t werk ben je gestorven - De dag van ’t laatste oordeel - Wacht liever niet op Sint Joris  - Lied der bannelingen

  LINK

  MEER UITGAVES

  Adam & Eva

  Cafe B

  De Herkuls

  De Muze

  © 2024
  Disclaimer: Indien er media-materiaal op deze website staat waar u de rechten op bezit en hier onterecht geplaatst is, laat het ons dan a.u.b. weten.
  privacy policy

  Wij gebruiken cookies om uw surfervaring op deze site te verbeteren. Als u voortgaat met het surfen op deze site, gaat u akkoord met onze cookies policy.