Intiem

  Onuitgegeven werk uit de BRTN archieven 1966-1996

  Voilà, dat zijn ze dan, drieëntwintig van de vele honderden nummers die de vroegere BRT, huidige BRTN en later VRT ooit heeft opgenomen met Wannes Van de Velde; Ik heb rijkelijk kunnen plukken uit de vele uren die de publieke omroep in de loop der jaren heeft gerealiseerd. Het waren concerten of studio-opnames van radio 1, 2 of 3 en af en toe een TV-productie. Veel nummers zijn nooit eerder op plaat verschenen en allemaal zijn het chansons - modern of traditioneel - die een aardig beeld schetsen van de meester die ze zingt. De nummers 1 tot 8 hebben allemaal iets met oorlog en eigenlijk nog veel meer met vrede te maken. Van nummer 7 is de tekst van Wannes en van nummer 8 vind ik zijn tekst alvast een flink stuk sterker dan die van de originele Bob Dylan. Het allermooiste is natuurlijk nummer 1, een radiohit die nooit op plaat heeft gestaan. Daar dient de openbare omroep natuurlijk voor. En ook voor het bewaren van de vele traditionele nummers die anders nooit zouden opgenomen worden. Een strenge maar rechtvaardige selectie vindt u van de nummers 9 tot 15. Met drie nummers van de Brusselaar Jan De Baets en drie van de Gentenaar Karel Waeri zitten we in de negentiende eeuw met zijn eigen traditie. Met twee échte Van de Veldes er bovenop zijn we rond.
  Natuurlijk is dit maar een handjevol en ik besef maar al te best dat ik meer genoegen heb mogen beleven dan al wie naar deze cd luistert. Ik hoop dat u toch nog tevreden kan zijn. Veel luistergenot.

  01 Al Koleh Leh (Shemer)
  02 de Oude Soldaat (trad)
  03 de Loteling (trad)
  04 Ik Ben Soldaat (trad)
  05 de Verlopen Student (trad)
  06 Lili Marleen (Schulze/Leip)
  07 Ik Ben Geboren Voor de Oorlog (trad/arr W. Van de Velde)
  08 Oorlogsgeleerden (Masters of War) (B. Dylan/W. Van de Velde)
  09 Le Belle Bergere (trad)
  10 de Koopmanszoon (trad)
  11 de Jager (trad)
  12 de Drie Gezellen Uit Rozendaal (trad)
  13 Er Ging Een Meid Om Water Uit (trad)
  14 Rozemarijn (trad)
  15 Wij Koningen Rijk En Groot (trad)
  16 De Vagebond (J. De Baets)
  17 In de Rue van Dijck (J. De Baets)
  18 Fin de Siecle (J. De Baets)
  19 de Martelaressen Der Continus (K. Waeri)
  20 de Kinderen Der Fabriek (K. Waeri)
  21 Adam En Eva (K. Waeri)
  22 Het Nonneken Fijn (trad/arr W. Van de Velde)
  23 1585 (W. Van de Velde)

  MEER UITGAVES

  Adam & Eva

  Cafe B

  De Herkuls

  De Muze

  © 2024
  Disclaimer: Indien er media-materiaal op deze website staat waar u de rechten op bezit en hier onterecht geplaatst is, laat het ons dan a.u.b. weten.
  privacy policy

  Wij gebruiken cookies om uw surfervaring op deze site te verbeteren. Als u voortgaat met het surfen op deze site, gaat u akkoord met onze cookies policy.