Mogen wij vreemd gaan?

  Traditionele muziek uit Vlaanderen.

  Het label Eudora brengt een reeks uit met traditionele muziek uit Vlaanderen. De reeks zal acht thematisch geordende cd's beslaan, waarin onder andere aan bod komen: werkliederen, liefdes- en erotische liederen, processiemuziek, strijdliederen, kinderliederen, dansmuziek en hedendaagse volksmuziek. De eerste drie uitgekomen cd's zijn veelbelovend. De kwaliteit van opname en uitvoering is uitstekend en het cd-boekje is een genot voor oog en geest. De documentatie is zeer goed: de achtergrondinformatie is gedegen en ook de teksten van de liederen worden gegeven, met uitleg van moeilijk te begrijpen uitdrukkingen in hedendaags taalgebruik. Er wordt zelfs vermeld uit welk (middeleeuws) manuscript of zangboek de liederen gehaald zijn. De cd's bevatten pakkende titels: het album Van liefde komt groot lijden bevat Vlaamstalige erotische en liefdesliederen, en 't Ros Beiaard doet zijn ronde bevat voornamelijk traditionele instrumentale muziek dat gespeeld werd bij feestelijke optochten. In Werkman, komaan zingen diverse folkzangers liederen die het lot van de werkersstand weerspiegelen, liederen gemaakt door mensen die nog wisten wat het socialisme voor hen betekende. Voor liefhebbers van Vlaamstalige folk en traditionele muziek aan te bevelen. (SvdP)

  01. Ouverture Het Project
  02. Tjanne Laïs
  03. Den Bastaert / An Dro Tref
  04. De Bunkers Groep Wannes Van De Velde 

  05. Praetbrugsuite Trio Viool, Tom Theuns de Ban
  06. De Minnebode Olle Geris, Willem Schot
  07. Poncherello Terminal (BUB)
  08. arghe winter, ghy zijt cout Ambrozijn
  09. 't Rood Leeuwken / Laat Ons de Landman Loven Didier FrançoisIn
  10. De Juffrouw van de Visschemarkt Herlinde Ghekiere En Groep*
  11. Paardenkop Hauman & De Moeite
  12. Stont Op Hooghe Berghen Heisa
  13. Daarbuiten Die Poorten Iep Fourier
  14. Zanc Troissoeur
  15. Het Project Tatoeage Paul Rans,
  16. Jan de Mulder Water En Wijn, Groep Wannes van de Velde 

  17. Cellopok Jig Fluxus
  18. Jan Mijne Man: Ballroom Remix Ballroomquartet

  MEER UITGAVES

  Adam & Eva

  Cafe B

  De Herkuls

  De Muze

  © 2023
  Disclaimer: Indien er media-materiaal op deze website staat waar u de rechten op bezit en hier onterecht geplaatst is, laat het ons dan a.u.b. weten.
  privacy policy

  Wij gebruiken cookies om uw surfervaring op deze site te verbeteren. Als u voortgaat met het surfen op deze site, gaat u akkoord met onze cookies policy.