Dagboeken. Notities 1987-2003 is de exclusieve heruitgave van de reeds lang uitgeputte dagboeken van onze laatste troubadour:
deel I In de tijd (2000)
deel II Tijdsnede (2004)
deel III Beloken dagen (2006).
Innemende details, filosofische overpeinzingen, Spaanse flamenco en het wel en wee van het artistieke milieu rondom hem: de dichter/zanger/kunstenaar wist in alles zijn eigen stem te bewaren.

‘Wannes geeft zich duidelijk bloot als mens. Soms is hij erg fijngevoelig, maar er zijn ook rauwere of ontluisterende passages aanwezig. We volgen het pad van de bezige duizendpoot die niet alleen interes-ses heeft op vlak van muziek, maar ook het theater- literatuur- en poëzielandschap volgt. Mij ontroerde de authenticiteit die uit de fragmenten spreekt. Maar vooral zijn wijsheid raakt. De trefzekere en haar-scherpe formulering doet je zo meeleven.’ (De Leeswolf)

‘Wannes heeft eeuwige rust gevonden, maar zijn gedachten zijn gelukkig opgeschreven en uitgegeven. Dat is een weldaad. Maar het is hoog tijd dat ze terug aan de oppervlakte komen. Ik pleit dus voor een mooie heruitgave, in een soort omnibus.’ (Jan De Smet (De nieuwe snaar) in De Standaard)

"Ik kom uit een wandtapijt, een los geweven gobelin waarin bruinen domineren van sepia tot het fijnste oker, zodat het er altijd herfst is. Maar de regens zijn er mild en lauw, en voeren luchten vol goudpoeder mee in hun spoor. Voorbij de rand van de laatste weide staat, als een luchtspiegeling boven Gibraltar, de lijn van een bergkam. Mijn vroegste herinnering is het glanzen van kasseien, en de zerpe lucht die de regen op bepaalde dagen uit de kelders los kon weken, een geur van dode dingen; mosselschelpen en roestige bajonetten. Door het open raam: de huizenrij aan de overkant, onderbroken door de kloof van het Stoelstraatje, waar de houten gevel achter zijn wereldwijs masker een puntige wenkbrauw optrekt.

Het huis aan de Zirkstraat bestaat nog. In vroegere tijden droeg het een naam: De Gulden Hant. Misschien woonde er ooit een handschoenenmaker, of een bankier. Toen in de jaren zestig deze oude buurt onder druk van de vastgoedsector verdween, heeft men er blijkbaar overheen gekeken. Het is nu gerestaureerd, door de uitbaters van de Spaanse winkel van wijnen en voedingswaren ‘El Valenciano’, die daar in mijn tijd ook al was. Alleen heette de zaak toen ‘Le Comptoir de Valence’."


https://www.uitgeverijp.be/product/dagboeken-notities-1987-2003/