Toen Wannes Van de Velde in 1970 samen met Internationale Nieuwe Scène werkte aan Mistero Buffo van Dario Fo, is bij hem de belangstelling ontstaan voor het ‘poppenspel’ of het ‘Poesjenellenspel’.
Het zou nog tien jaar duren voor hij er echt mee aan de slag ging en een groep enthousiastelingen verzamelde rond het project met de poesjenellen.
Poesjenellen zijn staafpoppen die van bovenuit worden bediend met een staaf en zich daarmee onderscheiden van de draad- of de handpoppen.
Het repertoire van het Poesjenellentheater bestaat uit bewerkingen van oude, beroemde verhalen uit het Europese literaire erfgoed – sagen, legendes en sprookjes – en ze worden altijd doorspekt met sociaal en cultureel commentaar, dat gebaseerd is op actuele situaties. Die commentaren worden geleverd door de vaste commentatoren Kop en Neus, die in het Antwerps dialect spreken.
Zelf stelt Wannes Van de Velde dat “poppenspel een klimaat is: dynamisch, bizar, demonisch, een tikkeltje morbide maar nooit vulgair, en vooral genadeloos.”
Dit boek brengt een boeiende selectie van twaalf van de beste poesjenellenstukken die Wannes door de jaren heen schreef.

Te bestellen via Uitgeverij P
Link Uitgeverij P

Of in de betere boekhandel

Ledenlink naar de boekvoorstelling